PAUL BOER (*1970) begon in het jaar 2000 met schilderen. Als autodidact ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Paul schildert voornamelijk in olieverf op doek.

Stel dat….
Stel dat alles al eens is gedaan? Wat dan?
Die vraag stelt Paul zich regelmatig bij het maken van zijn kunst. Juist door zichzelf te begrenzen ontdekt hij dan toch andere wegen en nieuwe mogelijkheden om zich op het doek uit te drukken. Soms is zijn verfgebruik pasteus, dan weer glad, al naar gelang het onderwerp.

Spelen met verf en kleur, en wel op zo’n manier dat het verbeelde tot uitdrukking kan komen. Kleuren moeten spatten, vindt Paul.

Inspiratie vindt Paul in de Bijbel, de filosofie, de natuur en alles wat het denken en het oog passeert. Een schilderij is een ‘billboard langs de snelweg van het leven’. Wars van tijdgeest en politiek geeft hij een eigen draai aan klassieke symbolen en ontwikkelde hij niet alleen een persoonlijke uitdrukking van klassieke symbolen maar ook een persoonlijke symboliek.

Verhalen maken de traditie en zijn het waard om opnieuw te worden verteld.

Het werk van Paul is te vinden bij particulieren en bedrijven. Zowel in Nederland als ook in het Engeland, de Verenigde Staten en België. Dit is zowel werk naar eigen idee alsook in opdracht.

Hij exposeerde in
Slot Zeist (groepsexpositie)
Gemeentehuis - Maarn
Mama Rough - Amersfoort
Rabobank - Scherpenzeel
Kunstenaarscafé Halewijn - Amersfoort
Groepsexpositie ‘overkunstenreformatorischenzo’ - Dordrecht
Overzichtsexpositie de Breehoek - Scherpenzeel
Sint-Janskerk - Gouda (2015)
Kunstveiling Lionsclub Scherpenzeel-Woudenberg
Sint-Janskerk - Gouda (2018)Stacks Image 488